13 JUNI 2020 RONDJE VLIELAND

– UNIEKE WANDELTOCHT OVER HET EILAND –

___
Wat deze tocht – van 403010 en 5 km – rond Vlieland zo bijzonder maakt? Dat zijn de uitgestrekte Noordzeekust met zand en duin, de Vliehors – de grootste zandvlakte van Europa (waar soms zeehondjes langs de vloedlijn met je meezwemmen), de Waddenkust met alle mogelijke soorten vogels en tot slot de ongelooflijk weidse luchten. Beide lange afstanden doen zowel de Noordzeekust als de Waddenkust aan. Terwijl de 5 en 10 km langs de Noordzeekust en door het prachtige duingebied voeren.
___

DE STARTTIJDEN VAN DE VERSCHILLENDE AFSTANDEN ZIJN

40 km start om 07.00 uur
30 km start tussen 9.00 uur en 11.00 uur
10 & 5 km start om 13.00 uur
___

INSCHRIJVEN

Alle deelnemers kunnen zich inschrijven bij de receptie van kampeerterrein Stortemelk, tevens start- en finishpunt. Na afloop kunnen de lopers nagenieten in Grand Caf De Bolder, met de voeten omhoog en een welverdiend drankje. U kunt zich ook vantevoren inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier op deze site, het inschrijfgeld moet u dan nog op Vlieland betalen.
___

TIP

Tip voor de lange afstand-wandelaar: een Rondje Vlieland leent zich ook uitstekend als trainingsloop voor een pittige tocht zoals de Vierdaagse van Nijmegen.
___

DE NOORDZEEKUST

Mooi – maar zwaar! – wandelen over het strand en door de duinen

DE VLIEHORS

Een prachtig natuurgebied, ook wel ‘de Sahara van het Noorden’ genoemd

DE WADDENKUST

Een paradijs voor vogelliefhebbers
___