22 JUNI 2024

RONDJE VLIELAND

– UNIEKE WANDELTOCHT OVER HET EILAND –

___
Wat deze tocht – van 403010 – rond Vlieland zo bijzonder maakt? Dat zijn de uitgestrekte Noordzeekust met zand en duin, de Vliehors – de grootste zandvlakte van Europa (waar soms zeehondjes langs de vloedlijn met je meezwemmen), de Waddenkust met alle mogelijke soorten vogels en tot slot de ongelooflijk weidse luchten. Beide lange afstanden doen zowel de Noordzeekust als de Waddenkust aan, de 10 km leiden je langs de Noordzeekust en door het prachtige duingebied.

We laten zo snel mogelijk weten wanneer je je kunt inschrijven.
___

DE STARTTIJDEN VAN DE VERSCHILLENDE AFSTANDEN ZIJN

De 40 km: je moet tussen 6.45 en 7.00 uur bij de receptie van Stortemelk zijn voor het halen van de startkaart en de route.
De 30 km kan starten tussen 9.00 en 11.00 uur, ook bij de receptie.
De 10 km start tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf de receptie.

___

INSCHRIJVEN

Alle deelnemers schrijven zich in bij de receptie van kampeerterrein Stortemelk, tevens start- en finishpunt. Na afloop kunnen de lopers nagenieten in Grandcafé De Bolder, met de voeten omhoog en een welverdiend drankje. Je kunt je ook van tevoren aanmelden door middel van het inschrijfformulier op deze site. Het inschrijfgeld voldoe je dan op Stortemelk.
___

TIP

Tip voor de lange afstand-wandelaar: een Rondje Vlieland leent zich ook uitstekend als trainingsloop voor een pittige tocht als de Vierdaagse van Nijmegen. Die gaat dit jaar ook gewoon weer door.
___

DE NOORDZEEKUST

Mooi – maar zwaar! – wandelen over het strand en door de duinen

DE VLIEHORS

Een prachtig natuurgebied, ook wel ‘de Sahara van het Noorden’ genoemd

DE WADDENKUST

Een paradijs voor vogelliefhebbers
___